Makkelijk kaarsvet verwijderen

Kaarsen geven veel gezelligheid, maar zorgen helaas ook voor vlekken van kaarsvet. Kaarsvet verwijderen hoeft gelukkig niet zo moeilijk te zijn. Lees snel verder om te ontdekken hoe eenvoudig het kan zijn.

Niets is zo gezellig in de wintermaanden als een paar brandende kaarsen in huis. Het warme licht geeft een gezellige en knusse uitstraling. Zodra het ’s avonds weer langer donker is, gaan bij mij de kaarsjes standaard weer aan. Helaas gaat het soms mis met het kaarsvet. Iets te enthousiast uitblazen, veroorzaakt maar al te vaak vlekken op mijn meubels en op de vloer. Ook kledingstukken moeten het soms verduren. Kaarsvet is in de wintermaanden een van mijn grootste vijanden.

Kaarsvet verwijderen met de strijkijzer

Voorkomen lukt me niet, maar gelukkig heb ik een goede oplossing gevonden om kaarsvet te verwijderen. Wel riskant af en toe, maar beter dan vlekken op m’n vloer. Kaarsvet verwijderen doe ik tegenwoordig met een strijkijzer en keukenpapier. Ik leg een vel keukenpapier op het oppervlak waar kaarsvet op zit en ik strijk er over heen. Het kaarsvet plakt aan het keukenpapier en verdwijnt dus van de vloer en van mijn kleding. Even oppassen, het strijkijzer moet natuurlijk niet te heet staan! Lees hier meer tips tegen kaarsvet en schroeiplekken.

 

Ook interessant