Indeling van je koelkast

Nog steeds nare geurtjes in de koelkast?

Vorige week schreef ik al over het schoonmaken van de koelkast. Heb je het stappenplan gevolgd? Maar heb je nog steeds een nare geur in de koelkast? Dat kan natuurlijk ook komen door bepaalde producten, gelukkig heb ik ook daar een oplossing voor!

Zet eens een schaaltje met een van de volgende producten in de koelkast:

  • oude, droge koffieprut

  • zout

  • droog theezakje

  • een halve appel (wel elke week vervangen)

  • een witte boterham

  • stukje van een vanillestokje

  • bakpoeder

  • absorptiekool

Deze producten absorberen de geuren uit je koelkast. Dan hoef je niet meer je neus dicht te houden wanneer je de koelkast open trekt.

De koelkast indelen

Geurtjes geabsorbeerd? Dan heb ik ook nog wat tips voor je wat betreft de indeling van de koelkast. Het is namelijk ook belangrijk om de koelkast goed in te delen. De temperatuur verschilt van plank tot plank, daar dien je rekening mee te houden.

Over het algemeen geldt dat de plaats boven de groentelades het koudst is. Maar soms is dit andersom, bijvoorbeeld wanneer het vriesgedeelte boven het koelgedeelte zit. Wil je zeker weten waar het het koudst is? Plaats dan een thermometer in de koelkast en meet de temperatuur op de verschillende plaatsen. Een thermometer heeft ongeveer 1,5 uur nodig om de juiste temperatuur aan te geven.

De groenteladen
De naam zegt het al, in deze laden bewaar je de groenten. Ook fruit, verse kruiden, champignons en voorverpakte aardappelen en groenten kun je in deze laden bewaren.

De onderste plank (koudst)
Hier is het over het algemeen het koudst. Het is dus de beste plek om vlees, vis en gevogelte te bewaren. Heb je restjes van maaltijden? Dan bewaar je deze ook op de onderste plank.

Middengedeelte
Hier bewaar je vleeswaren, worst en zuivelproducten. Ook taart, gebak en geopende potten horen in het middelste gedeelte van de koelkast.

Bovenste plank (warmst)
Bovenin de koelkast hoort de kaas en de boter.

De deur van de koelkast
In de deur bewaar je als vanzelfsprekend geopende flessen frisdrank, pakken zuivel en vruchtensap. Ook kleine producten zoals boter en margarine en kleine potjes en flesjes kun je kwijt in de deur.

Nog niet helemaal duidelijk? Ik vond een leuk filmpje voor je over het indelen van de koelkast.

Ook interessant