Wel of geen huishoudelijke hulp

Ik kan het niet alleen!

Ik kan het niet alleen

De Dijk, Replay, Glennis Grace en Marco Borsato zongen het al: ‘ik kan het niet alleen’. Ook met het huishouden geldt dit blijkbaar voor mij. Hoewel ik van de week toch aardig wat heb gedaan, ben ik nog steeds niet tevreden met wat er allemaal gedaan wordt in ons huishouden.
Afgelopen zondag hebben we ons tuinset naar buiten gedaan en dat heb ik geweten. Dat fijne stoeltje in de zon is toch 1000 keer beter dan te staan zwoegen om het huis schoon te krijgen.

Ik heb wel eens gehoord van vrienden dat zij moeder en schoonmoeder inschakelen om een handje te helpen in het huishouden. Maar ook dat zie ik mijn huishouden nog niet gebeuren. M’n moeder die wekelijks een kijkje in huis neemt en vervolgens kan klagen hoe weinig we wel niet aan het huishouden doen. Want ja, moeders weet het altijd beter.

Dat ik bezeten ben van het huishouden en hoe ik dat allemaal moet regelen blijkt wel, zelfs m’n collega’s praten erover mee. Bij de koffieautomaat kwamen we tot de conclusie dat er voor mij drie opties zijn.

  1. Minder gaan werken
  2. Minder leuke dingen gaan doen
  3. Een schoonmaakster inhuren

Optie 1 kan al direct afgeschreven worden. Ik hou van mijn baan, vind het leuk om te werken en kan mijn loon altijd goed gebruiken. De tweede optie, minder leuke dingen gaan doen zou in principe een goede oplossing zijn. Al is de verleiding om wat leuks te gaan doen altijd wel groot. Ook vind ik het belangrijk om na een drukke week lekker te ontspannen en ‘quality-time’ met mijn vriend te hebben. Dus ook optie twee kan de prullenbak in.

Dan blijft alleen de laatste optie nog over, een schoonmaakster inschakelen. Dit weekend ga ik nog even goed zelf aan de slag, ik zal meneer zo ook eens even van de bank af sleuren en eisen dat hij meehelpt. Dan kunnen we in ieder geval volgende week nog in een (redelijk) schoon en opgeruimd huis leven.

Ga komende week informatie inwinnen over het in dienst nemen van een schoonmaakster. Wat kun je verwachten, wat moet je weten en hoeveel kost het in dienst nemen van een schoonmaakster eigenlijk? Wat zijn reële bedragen?

Hoe doen jullie dat? Hebben jullie een schoonmaakster in huis en wat betalen jullie haar? Tips zijn van harte welkom!

Ook interessant