i want to break clean

I want to break clean!

Schoonmaken is een echte hobby van me, maar ik moet er wel bij zeggen dat ik het een stuk leuker vind als ik de muziek lekker hard op kan zetten. Dat kan niet altijd: soms zijn mijn werkgevers thuis, en dan houd ik daar natuurlijk rekening mee. Maar als ik helemaal alleen ben draait de stereo altijd op volle toeren, er is niets zo fijn als luidkeels zingend een huis poetsen!
Zelf heb ik duidelijke voorkeuren wat betreft mijn schoonmaakmuziek. Ik heb zelfs een CD samengesteld speciaal voor het schoonmaken! Natuurlijk verschilt muzieksmaak van persoon tot persoon, maar toch wilde ik jullie mijn lijstje niet onthouden. Deze muziek zorgt ervoor dat ik vol goede moed aan het schoonmaken begin, en dat mijn spieren lekker losgemaakt worden.

De absolute topper in mijn lijst is Queen met I want to break free. Deze topper bracht menig schoonmaker in de goede stemming. Swingend stofzuigen, dansend afstoffen en luidkeels zingend de ramen lappen, Queen krijgt het allemaal voor elkaar. Maar met slechts 4.30minuten topmuziek is het schoonmaakwerk natuurlijk nog niet geklaard.

Mijn favoriete schoonmaakmuziek:

 1. I want to break free / Queen
 2. Rood / Marco Borsato
 3. Walking on sunshine / Katrina and the Waves
 4. 9 to 5 / Dolly Parton
 5. It’s raining man / The Weather Girls
 6. Carwash / Christina Aguilera/Roce Royce
 7. Bloed Zweet en Tranen/ André Hazes
 8. Paradise by the dashboard light / Meatloaf
 9. Summer of 69/ Brian Adams
 10. Gangnam Style/ PSY
 11. Waterloo / Abba
 12. Dancing in the Dark / Bruce Springsteen
 13. Long as I can see the light / Creedence Clearwater Revival
 14. Heroes / David Bowie
 15. De Bom / Doe Maar
 16. Thriller / Michael Jackson
 17. Right as Rain / Adèle
 18. Like a virgin / Madonna
 19. Don’t stand so close to me / The Police
 20. The Final Countdown / Europe

Als het eind in zicht is dan zet ik altijd ‘The Final Countdown’ van Europe op. Een lekkere afteller voor de laatste loodjes!

Hebben jullie nog andere goede schoonmaakmuziek? Ik hoor het graag, afwisseling is altijd leuk! Laat gerust een berichtje achter en wie weet krijg ik door jullie tips nóg wel meer plezier in het schoonmaken.

Ook interessant