Hygiëne in de keuken

 

Als het aan komt op hygiëne heb ik het idee dat mensen vooral alert zijn op de dingen in huis die als ‘vies’ worden gezien, zoals de toiletpot. Toch is dit niet de ergste bacteriebron: ik las dat een keukenspons 200.000 keer viezer is dan een toiletbril. 200.000 keer!! Dat is niet mis… Een keukenspons is iets waar de meeste mensen dan weer niet zo verdacht op zijn, gok ik. Ikzelf ook niet, moet ik bekennen. Onterecht dus! Daarnaast zitten vaatdoeken en snijplanken vol met bacteriën. Dit zijn ook niet direct de items waarvan ik het meest bewust ben van de hygiëne, behalve als het gaat stinken. Ik moet er dan misschien toch maar eens wat bewuster mee om gaan… Zo las ik ook dat sommige micro-organismen die in sponzen werden aangetroffen schadelijk kunnen zijn. Brr, moet er niet aan denken dat je daar ziek van wordt. Ik ga gauw maar eens de vaatdoek op het aanrecht die er al sinds eergisteren ligt vervangen! 😉

Hoe goed let jij op de hygiëne in de keuken? Laat het me weten!

Ook interessant

2 gedachtes over “Hygiëne in de keuken

  1. Pingback: Feiten en fabels over de voorjaarsschoonmaak! - Ikzoekeenschoonmaakster.nl

  2. Ik had niet verwacht dat een keukenspons viezer zou zijn dan een toiletbril!! Dan ga ik toch m’n keukensponsjes maar wat vaker vervangen.

Comments are closed.