schoonmaakster aan huis

Hard werken met de Pinksterdagen

1 dag relaxen en 1 dag hard werken: Pinksteren 2013

Zoals ik in mijn vorige blog schreef wilde ik afgelopen weekend druk aan de slag in huis. Een extra dag vrij met Pinksteren kwam daarom wel goed uit. Het weekend begon al goed, eerste Pinksterdag hebben we heerlijk niets gedaan in huis. Het weer zat eindelijk een beetje mee, dus we hebben onze nieuwe tent opgezet in de tuin en zijn daarna lekker uit eten geweest. Een echt vakantiegevoel dus!

Maar toen kwam dag twee. Na een vakantiedagje waren ook de weergoden het met ons eens, er moest en zou wat gedaan worden in huis. Naar buiten gaan zat er toch niet in met al die regen. Dus vriendlief kreeg een emmer met sop en een doek in zijn handen gedrukt en heeft de woonkamer afgenomen terwijl ik me op de badkamer en het toilet heb gestort. Het volume van de muziek op luid en met 1,5 uur waren we al een behoorlijk eind. Tot mijn grote verbazing had meneer ook al een hele opruiming gehouden waardoor ik werd verrast door een grote doos met ‘spullen die toch niet meer mooi zijn’. Niet te lang naar kijken en direct weggooien schoot het door mijn hoofd, want voor je het weet zit ik weer de doos uit te pluizen smoesjes te verzinnen om alles te bewaren. Ja, ook mijn bewaar-tic helpt niet echt mee om het huis schoon en netjes te houden.

Tegen de middag, na het draaien van een paar wasjes en het strijken van de hoognodige blouses en broeken zag ons huisje er weer mooi, netjes en opgeruimd uit. En dat wilden we graag zo houden, dus snel met de laptop op de bank om te zoeken naar een schoonmaakster.

Een zoekopdracht ‘schoonmaakster in huis’ leverde welgeteld 351.000 resultaten op. Genoeg resultaten dus om ons de rest van de dag mee te vermaken. Websites van verschillende organisaties zagen we voorbij komen, maar omdat we ons eerst wilden oriënteren sprak een van de fora ons aan, vragen als ‘wat kost een werkster/schoonmaakster per uur?’ en ‘wel of niet een schoonmaakster’ trokken mijn aandacht. Daar zagen we dat een uurloon tussen €10,- en €15,- wel gebruikelijk is. Wat betalen jullie je schoonmaakster? Wat doet je schoonmaakster in huis en voor hoeveel uur neem je een schoonmaakster in huis?

De hele week heb ik nagedacht over de klusjes die de schoonmaakster moet gaan doen. Wassen en strijken doe ik het liefst zelf, ben hartstikke bang dat er wat mis gaat met de was, een rode sok tussen mijn favoriete witte blouses of broeken in de droger. Dat doe ik dan wel zelf, maar voor het stofzuigen, dweilen, de badkamer, het toilet, de ramen en de bedden opmaken zou ik wel een hulp kunnen gebruiken. Hoeveel uur werkt de schoonmaakster bij jullie? Ons huisje is 60m2. Ik heb al rondgevraagd op kantoor, maar de een zegt dat ik met 2 uur per weken al genoeg schoon krijg en de ander zegt dat 3 uur per week nog niet eens genoeg is. Toen ik nog niet zoveel werkte kon ik met 2 uurtjes per week al een heel eind komen, maar de schoonmaakster weet natuurlijk niet zo goed de weg in huis…. ik weet het niet, hebben jullie tips?

Related Post

Geef een reactie