grasvlekken

Het WK en grasvlekken!

 

Hoera!!

Onze Nederlandse voetballers zitten bij de laatste 16! Een fantastisch mooie prestatie, maar veroorzaakt dat WK ook bij jou (en vooral bij je kinderen) groene kleding? Doen die kleintjes van jou ook mooie slidings na en leven ze zich helemaal uit op het grasveldje in de buurt.

Dan ben je vast dag en nacht bezig om al die mooie zomerkleding weer schoon te krijgen. Grasvlekken, heerlijk!

Ik heb de twee beste tips voor je verzameld zodat jij de kleding van je kleintjes binnen no time weer schoon hebt!

Het is allereerst belangrijk dat je zo snel mogelijk handelt. Hoe ouder de vlek, hoe moeilijker het is om de vlek er weer uit te krijgen. Dus niet wachten tot je de kleren in de wasmachine wilt gooien maar direct handelen.

Het makkelijks is om gebruik te maken van groene zeep. Je wrijft de grasvlek in met groene zeep, laat dit een poosje intrekken en daarna hop, de wasmachine in.

Lukt het niet met groene zeep of heb je geen groene zeep in huis? Probeer het dan eens met afwasmiddel (met citroen). De grasvlekken wrijf je voorzichtig in met afwasmiddel, laat dit ook weer even intrekken. En net als bij de behandeling met groene zeep, gooi je het kledingstuk daarna gewoon in de wasmachine.

Deze twee tips zouden er toch echt voor moeten zorgen dat die groene vlekken uit de mooiste broeken verdwijnen. Er zijn natuurlijk nog veel meer tips te vinden op internet, bijvoorbeeld het gebruik van ossegalzeep, ammonia of zuivere alcohol. Ik weet niet of die tips goed werken, hebben jullie dat al geprobeerd? Dan hoor ik het natuurlijk graag!

Met deze tips moedig je toch je kids weer aan om lekker te gaan voetballen in het gras! Wie weet worden ze wel net zo goed als onze Nederlandse trots!

Veel plezier van het weekend, moedig de jongens goed aan!

 

Ook interessant