voorjaarsschoonmaak

Het gras is altijd groener aan de overkant

Van de week was ik op visite bij de buurvrouw. Ze heeft een prachtige overkapping achter in de tuin met een loungebank waar je U tegen zegt. Heerlijk! Een wijntje in de hand en maar kletsen.

En zoals altijd kwam ook daar het gesprek weer op mijn zoektocht naar een schoonmaakster. De buurvrouw heeft al jaren een schoonmaakster in huis, de dochter van een goede vriendin brengt wekelijks haar huishouden weer op orde. Een goede hulp, maar eentje met bar weinig tijd. Studie, een vriendje, veel vriendinnen en een ander baantje zorgen ervoor dat deze dame echt geen tijd heeft om ook mijn huis te doen. Wel stelt buuf voor om ook eens voor mij rond te vragen. Tot die tijd mag ik nog gewoon allemaal zelf doen.
En dat heb ik dan ook maar gedaan, wasjes draaien voor het werk, wasjes draaien na het werk. De winterkleren naar boven verhuisd en verruild voor het zomerspul. Ja, de zomer mag nu wel echt komen! De kasten heb ik uitgenomen en vandaag de badkamer een goede beurt gegeven. Vriendlief heeft de tuin eens goed onder handen genomen zodat we straks heerlijk kunnen genieten van de fantastische zomer. Gezien de lange winter zal de zomer wel goed worden toch? Ik ga er in ieder geval alvast vanuit!

Geef een reactie