Gezond schoonmaken: het kan!

Schoonmaakmiddelen bevatten vaak allerlei chemische stoffen die slecht zijn voor het milieu, maar ook voor het menselijk lichaam. Ergens weten wij mensen dit ook wel: uit onderzoek is gebleken dat veel Nederlanders na het schoonmaken last hebben van hun huid, handen of luchtwegen. Ook zijn veel mensen bang dat hun kinderen de schadelijke middelen in handen krijgen. Waarom maken we dan toch vaak nog met schadelijke, chemische middelen schoon? Bestaan er soms geen goede onschadelijke middelen?

Dit laatste is in ieder geval niet waar. Lilly’s Eco Clean, de opdrachtgever van eerdergenoemd onderzoek, is producent van milieuvriendelijke en veilige schoonmaakmiddelen. De schoonmaakmiddelen, die variëren van afwasmiddel tot toiletreiniger en van wasverzachter tot ontkalker, zijn biologisch afbreekbaar en bevatten effectieve natuurlijk actieve stoffen. Zelfs de flessen zijn milieuvriendelijk geproduceerd: ze zijn opnieuw te vullen en voor 50% van gerecycled plastic gemaakt. De producten zijn nog niet op veel plekken in Nederland te koop, maar al wel online te bestellen via hun website.

Heeft u het niet zo op online shoppen, maar wilt u toch graag milieuvriendelijk schoonmaken? Ook dat kan! Want u heeft ongetwijfeld, zonder dat u het weet, zelf al heel veel onschadelijke schoonmaakmiddelen in huis. Wist u bijvoorbeeld dat:

Ook interessant