middel tegen fruitvliegjes

Wat te doen tegen fruitvliegjes?

Heb jij last van fruitvliegjes in huis? Daar wil je zo snel mogelijk van af. In dit blog vertellen we wat hét middel tegen fruitvliegjes is. We beloven dat het eenvoudig is!

Fruitvliegjes in huis

Fruitvliegjes komen af op de geur van overrijp fruit. Hier leggen ze hun eitjes op. Fruitvliegjes in huis vormen geen gezondheidsrisico. De eitjes worden op het fruit gelegd en niet in het fruit. Dit betekent dat jij het stuk fruit nog gewoon kunt eten. Spoel het alleen even goed af of schil het. Verder vormen fruitvliegjes in huis hetzelfde risico als andere vliegen en insecten. Je weet niet waar ze op hebben gezeten, dus er is altijd een kleine kans dat ze bacteriën verspreiden. Ook al is er geen groot gezondheidsrisico, het is beter om een middel tegen fruitvliegjes in huis te hebben.

Hét middel tegen fruitvliegjes

Er zijn verschillende manieren om fruitvliegjes in huis te bestrijden. Je kunt een spray tegen insecten gebruiken, maar deze sprays zijn niet goed voor de gezondheid van jou en eventuele huisdieren. Ze bevatten namelijk veel chemische middelen en dat is voor niemand gezond. Je kunt beter een natuurlijk middel tegen fruitvliegjes gebruiken. Wij hebben twee zelfgemaakte middelen getest: de vertrouwde azijn met zeep combinatie en een glaasje wijn met een stroopslinger. Het schoteltje azijn met zeep had na een paar dagen twintig vliegjes gevangen, terwijl het glas wijn met de stroopslinger meer dan honderd vliegjes ving.

Deze tip is eenvoudig en werkt perfect. Het enige wat je hoeft te doen, is een stroopslinger boven een glas wijn hangen. Daarna wacht je een paar dagen tot de fruitvliegjes op de stroopslinger zitten. Eet ondertussen wel jouw overrijpe fruit op of verwerk het in een gerecht.

Wat te doen tegen fruitvliegjes?

Voorkomen is beter dan genezen en dat is met fruitvliegjes in huis niet anders. Fruitvliegjes komen op overrijp of rottend fruit af. Je hebt vooral last van fruitvliegjes als het warm is, want dan rijpt het fruit sneller en geeft het eerder een geur af. Wij hebben een paar eenvoudige tips voor je om te voorkomen dat jij last fruitvliegjes in huis krijgt:

 • Leg fruit dat gekoeld bewaard kan worden in de koelkast;
 • Koop niet teveel fruit in een keer;
 • Leg een vliegennet over de fruitschaal;
 • Zorg dat je de vaat snel wegruimt en restjes wegspoelt.

Wil je altijd op de hoogte zijn van dit soort tips? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
Ontvang de beste tips en meer.

Ook interessant

4 gedachtes over “Wat te doen tegen fruitvliegjes?

  1. Hallo Mare,

   Een stroopslinger lijkt een beetje op uitgetrokken plakband. Het wordt vaak verkocht in een klein rolletje en voordat je hem ophangt, trek je het uit elkaar tot je een kleverige slinger hebt.

   Groeten,
   MB

   1. Stukjes meloen in broodzakje met wat water..na twee dagen zit het vol met vliegjes. Snel dicht doen en weggooien. Werkt perfect.Zak open houden klein stukje.

Comments are closed.