Dag sportschool, hallo huishouden!

Dat ik na de vakantie nodig weer naar de sportschool moet staat als een paal boven water, maar echt zin om me met mijn ‘vetjes’ tussen al die sportievelingen te vertonen heb ik niet. Voor een fitnesszaal thuis heb ik helaas geen geld en hardlopen is ook niet echt mijn ding.

Gelukkig heb ik dé afvalmethode van 2013 ontdekt. Het huishouden! Onlangs las ik dat schoonmaken helpt bij het afvallen, dus fanatiek met de dweil door de keuken, het schrobben van de badkamer en zelfs het opmaken van de bedden zorgen ervoor dat ik over een tijdje weer strak door het leven ga. Althans, dat beloven ze me wel!

Ook Zamarra Kok, de schrijfster van het boek Speedcleaning, beweert dat het huishouden me helpt bij het krijgen van een mooi lijntje. Volgens haar moeten we het huishouden als een gratis workout zien, hoeven we in ieder geval niet te kiezen tussen sporten en het huishouden.. Gelukkig! Want als ik voor die keuze had gestaan wist ik het wel.. No way dat ik de sportschool in ga!

Een paar simpele feitjes laten inderdaad zien dat het doen van het huishouden er inderdaad voor zorgt dat we calorieën verbranden. Zo is het schrobben van de badkamer al goed voor 400 calorieën, het opmaken van het bed voor 140 en stofzuigen 105. Als ik dus alleen boven al schoonmaak zit ik op bijna 650 calorieën. Een belletje naar de sportschool leert me dat een les pump goed is voor het verbranden van…. ja, daar komt ‘t: 512 calorieën.

Ik heb mijn keuze gemaakt! Ik zorg dat ik dagelijks intensief bezig ga in het huishouden. Die paar uurtjes dat ik in de sportschool zou moeten zijn besteed ik dan mooi aan mijn huisje. Kan ik in ieder geval over beiden geen schuldgevoel hebben!

Bye bye sportschool en hallo mooi schoon huisje en strak lijntje!

Heb jij wel tijd, geld en zin om naar de sportschool te gaan? En moet je daardoor tijd voor het doen van het huishouden inleveren? Er zijn vast meer vrouwen zoals ik, liever het huishouden dan de sportschool. Een deel van deze vrouwen biedt zich aan als jouw schoonmaakheld. Je hoeft je alleen in te schrijven op www.ikzoekeenschoonmaakster.nl, zij gaan dan voor jou op zoek naar de perfecte schoonmaakster, zodat jij je workout gewoon in de sportschool kunt blijven doen.

Ook interessant