viezer dan een wc-bril

Computermuis viezer dan WC-bril

Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde computermuis drie keer zo vuil is als een toiletbril. De computermuis is daarmee de grootste bacteriebron op kantoor.

Veel mensen denken nog steeds (onterecht) dat de toiletbril de smerigste plek is op kantoor. Maar niets is minder waar, de computermuis staat met stipt op nummer één. Deze wordt gevolgd door het toetsenbord, de telefoon en de stoel.

Gezien het feit dat we meer tijd doorbrengen achter ons bureau dan op het toilet is dit ook niet zo gek. En al helemaal niet als we ook nog eens onze lunch nuttigen achter het bureau. Broodkruimels en etensresten verwijden op de muis en tussen de toetsen op het toetsenbord, deze resten worden een broeihaard voor bacteriën. Erg gezond dus!

Daarnaast maken we massaal de toilet schoon, maar we vergeten de muis en het toetsenbord. Nog meer redenen dus voor de bacteriën om zich rond je werkplek te verspreiden. Wellicht een goed idee om je toetsenbord en muis eens goed onder handen te nemen!

Dat doe je het makkelijkst door allereerst het toetsenbord op z’n kop te houden en heen en weer te schudden. Er vallen dan waarschijnlijk al veel stofdeeltjes en kruimeltjes uit het toetsenbord. Vervolgens kun je de toetsen aan de bovenkant met een licht vochtig doekje reinigen. Een stofzuiger met smal opzetstuk kan helpen om het toetsenbord schoon te maken, net als een spuitbus met perslucht. Met de spuitbus spuitje lucht onder de toetsen, de kruimels en stofdeeltjes komen dan los. Met de stofzuiger zuig je deze stukje op.

Wil je het helemaal grondig aanpakken? Dan kun je met een schroevendraaier het toetsenbord demonteren en grondig van binnen schoonmaken. Let hierbij wel op dat je niet te veel water gebruikt.

Naast het toetsenbord moet de muis natuurlijk ook goed schoongemaakt worden. Dit doe je met een licht vochtig doekje met een desinfecterend schoonmaakmiddel. Let op, ontkoppel de muis wel eerst voor het reinigen en vergeet de onderkant niet!

Ook buiten kantoor zo min mogelijk in contact komen met bacteriën? Vermijd dan autosturen, keukenaanrechten, winkelkarretjes en liftknoppen. Deze objecten zijn een bron van viezigheid.

Ook interessant