camping tips en trucs

Camping Tips en Trucs

De laatste weken heb je al meerdere blogs over de camping voorbij zien komen, ook deze blog is speciaal voor alle kampeerders onder ons. Met deze blog over de camping ben ik ook bij mijn laatste blog over de camping aangekomen, vanaf volgende week zal ik jullie weer voorzien van allerlei andere schoonmaak- en huishoudtips!

Maar nu eerst, de beste tips en trucs voor op de camping!

 • Heb jij ook altijd last van vliegen in je tent of caravan? Hang eens een met water gevuld plastic zakje voor de ingang. Ik garandeer je, geen vlieg meer die durft om binnen te komen!
 • Denk aan eten en drinken voor de aankomst- én de thuiskomdag. Grote kans dat de winkels nét gesloten zijn als jullie aankomen. En meestal lust je bij aankomst wel een glaasje fris en een hapje eten.
 • Bewaar alle informatie die je hebt verzameld in een multomap met insteekhoezen. Denk aan informatie over de caravan, de bediening van apparaten en folders van de camping en bezienswaardigheden. Zo heb je altijd alles mooi bij elkaar.
 • Zorg dat je een luifel hebt, dan wordt kamperen toch een feestje als het regent.
 • Is het terrein van de camping heuvelachtig? Zorg er dan voor dat je niet onderaan een helling staat.
 • Sta je aan een rivier? Stop dan limonadeflessen, bierblikjes en wijnflessen in een netje of een plastic zak en hang deze in de rivier. Dan blijft het lekker koud en bespaar je ruimte in de koelkast.
 • De afvalzak hang je ’s avonds altijd op een hoog punt, bijvoorbeeld in een boom. Op deze manier zorg je ervoor dat dieren ’s nachts niet makkelijk bij je vuilnis kunnen snuffelen.
 • Gebruik shampoo voor het behandelen van vlekken en voor het doen van een handwasje. Op deze manier heb je geen extra wasmiddel nodig.
 • Shampoo kun je ook gebruiken om te voorkomen dat de duikbril beslaat, om vastgelopen ritsen weer soepel te maken, om jezelf te scheren en om make-up te verwijderen. Dat scheelt al heel wat ruimte in je bagage.
 • Zout is ook zo’n wondermiddel, dit je gebruik je voor het doven van het vuur van de barbecue, voor extra lekkere koffie (een mespuntje zout bij de filterkoffie), om schimmel van de kaas te houden (verpak kaas in een theedoek die je in zout water hebt gedompeld), om bloedvlekken te verwijderen en om frisse schoenen te krijgen (strooi ’s avonds wat zout in je zweetschoenen, de volgende dag zijn ze weer fris).
 • De laatste musthave is citroen. Met citroen poets je vis- of knoflookgeur van je handen, ontvet je het barbecue rooster en schrik je mieren en muggen af (leg een halve citroen op een schoteltje voor de tent). Citroen is ook ideaal als luchtverfrisser (meng gelijke delen citroensap met water en zet het in de caravan of tent) en als laatste gebruik je citroen om je houden snijplank te desinfecteren en op te frissen (wrijf je snijplank goed in met citroensap en laat een nachtje intrekken, de volgende ochtend goed afspoelen en je snijplank is weer helemaal schoon).

Zo, dat waren alweer heel wat tips! Ik hoop dat je er wat aan hebt! 
Ik wens jullie in ieder geval een hele fijne vakantie en tot volgende week!

 

Related Post

Één gedachte over “Camping Tips en Trucs

Geef een reactie