Waardering huishoudelijke hulp

Cadeautjes

Wat was dat een leuke verrassing gisteren. Ik moest voor 3 verschillende werkgevers werken, en de laatste had op de een of andere manier meegekregen dat ik vandaag jarig ben 🙂 . Daarom had hij een kleinigheidje voor me gekocht! Ik vind dat zo leuk, werkgevers die op zo’n manier hun werknemers nog wel eens verwennen. Ik voel me daardoor echt even in het zonnetje gezet, en ik hervat mijn werkzaamheden met nog meer plezier.
Ook met kerst ontving ik van verschillende werkgevers een kerstpakket, en dit jaar mocht ik de eerste dag die ik na Pasen weer moest werken genieten van een klein Paasontbijtje dat een van mijn werkgevers voor me had klaargezet. Het zijn van die presentjes die ik niet verwacht als schoonmaakster, omdat ik voor particulieren werk en niet voor bedrijven. Het voelt dan extra speciaal als er wel aan me gedacht wordt, en het geeft me het gevoel dat ik mijn werk goed doe. Daardoor word ik weer gestimuleerd om extra mijn best te doen: ik wil natuurlijk wel bewijzen dat de vrijgevigheid van mijn werkgevers gewaardeerd wordt.

Maar er zijn ook andere dingen waarvan ik blij ben dat mijn werkgevers het doen. Ik kan bijvoorbeeld ook heel blij worden van feedback. Als mijn werkgever van tijd tot tijd zegt dat hij of zij blij is met mijn werkzaamheden, weet ik dat ik goed bezig ben en vooral zo moet doorgaan. Ook vind ik het fijn als mijn werkgever af en toe zegt waar ik meer aandacht aan zou kunnen besteden. Zo weet ik wat hij of zij belangrijk vind, en kan ik mijn werkzaamheden zodanig aanpassen dat mijn werkgever tevreden is (en blijft).

Zo, vandaag besloeg mijn blog dus even een ‘Ode aan de Werkgever’. Op welke manier krijgen jullie extra aandacht van jullie werkgever? En voor de werkgevers onder ons; verwennen jullie je werknemers ook wel eens een beetje extra? Op welke manier? Ik ben heel benieuwd en verheug me op jullie reacties!

Ook interessant