barbecue rooster schoonmaken

5 praktische tips voor je BBQ rooster schoonmaken

 

Wanneer het zonnetje schijnt, is barbecueën een veel gekozen vermaak. Al dat lekkers van de barbecue zorgt helaas wel voor een vies BBQ rooster. Met deze 5 tips is jouw BBQ rooster schoonmaken een fluitje van een cent.

1. Doe olie op het bbq rooster

Voorkomen is beter dan genezen. En in dat kader is het slim om jouw BBQ rooster vooraf in te smeren met zonnebloem- of olijfolie. De olie voorkomt dat vlees en ander lekkers aan het rooster blijft plakken. Achtergebleven etensresten branden aan en zorgen voor hardnekkige resten op jouw barbecuerooster. Een ander bijkomend voordeel is dat het rooster langer roestvrij blijft. Mooi meegenomen toch?

2. Barbecue schoonmaken met uien

Hoe maak je een BBQ schoon? Hardnekkige vetresten van een barbecuerooster verwijderen, kan een pittige klus zijn. Maar lang leve de uien. Uien zijn in het bezit van een zuur en dit maakt de ui een perfect middel om vetresten van het rooster te verwijderen. Pel een ui en halveer deze. Prik de helften aan een vork en ga daarmee over het barbecuerooster. Je zult zien dat de vetresten zich eenvoudig laten verwijderen. Dit scheelt echt flink boenen!

3. Baking soda op het barbecuerooster

Baking soda is een krachtig middel om etensresten en aangekoekt vet van het bbq rooster te verwijderen. Laat het rooster eerst afkoelen. Maak ondertussen een pasta van baking soda en water en smeer dit op het rooster. Laat het ongeveer 15 minuten intrekken. Pak vervolgens een schuur- of staalspons en ga daarmee over het rooster. Etensresten laten makkelijk los en het rooster is snel weer schoon.

Tip: Heb je een grote teil of andere bak waar het barbecuerooster in past? Vul deze dan met water en baking soda en laat het rooster daarin weken.

4. Bbq rooster schoonmaken met citroen

Citroen staat bekend om zijn vetoplossende vermogen en kan daarom uitkomst bieden bij het schoonmaken van het barbecuerooster. Snijd de citroen doormidden en wrijf hiermee over het rooster. Laat het citroensap twee uur inwerken en veeg het rooster vervolgens schoon met een spons.

5. Gebruik aluminiumfolie voor het BBQ rooster schoomaken

Een barbecuerooster schoonmaken met aluminiumfolie? Ja, dat is zelfs een hele effectieve methode. Wrijf met de prop over het rooster en alle etensresten vliegen er vanaf. Het klinkt te simpel, maar het werkt echt! Wanneer je het rooster voor de barbecue insmeert met citroensap, gaat het nog makkelijker. Het proberen waard dus!

Laat die barbecue-avondjes maar komen! Heerlijk eten in de tuin en genieten van gezelligheid en verder niets! Even helemaal niks, hoe klinkt dat jou in de oren. Grote kans dat er nu allemaal dingen door je heen gaan die je nog in huis “moet” doen. Schrap eens wat van het “moet – lijstje” en stel het uit of geef het uit handen aan een echte schoonmaakprofessional! Een betrouwbare schoonmaakster is namelijk zo gevonden! Geef jouw wensen aan ons door en wij zoeken een schoonmaakster in de buurt die aan jouw wensen voldoet.

En in het kader van meer tijd overhouden… Vind je het leuk om tijdbesparende tips van ons te ontvangen? Laat het ons weten en wij mailen je tips, acties en nieuws.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
Ontvang de beste tips en meer.

Ook interessant