Barbecue weer! Maar hoe maak je het rooster schoon?

De zomer laat zich eindelijk van z’n goede kant zien. Zwoele avonden en een heerlijk zonnetje nodigen uit om de barbecue aan te steken. Genieten van een gezellig avondje met vrienden, een koud drankje en een lekker stukje gegrild vlees.

Maar als dan al het vlees gebakken is moet de barbecue weer schoongemaakt worden. Een klusje waar bijna niemand om staat te springen. Ik heb de beste tips voor je verzameld, zodat het schoonmaken van de barbecue een gezellig avondje niet meer in de weg hoeft te staan.

Let op:

Allereerst wil ik je op het hart drukken geen gebruik te maken van bijtende stoffen of vloeistoffen en materialen met een schurende eigenschap (Jif, schuurpapier of een staalborstel). Gebruik je een ontvetter of ander schoonmaakmiddel voor het schoonmaken van het rooster? Zorg er dan in ieder geval voor dat het schoonmaakmiddel niet meer aanwezig is op het rooster, het is immers niet lekker om bij de volgende barbecue schoonmaakmiddel aan je vlees te hebben.

Tip 1:

Wikkel het rooster na het barbecueën in een krant en maak deze nat. Laat het rooster een nacht liggen, de volgende dag is het makkelijk met een keukenpapiertje schoon te maken.

Tip 2:

Wrijf het rooster in met citroensap. Ga er daarna overheen met een prop aluminiumfolie, al het vuil raakt dan los van het rooster.

Tip 3:

Stop het rooster in een vuilniszak, leg deze zak plat op de grond en doe hier wat biotex bij en giet er heet water op. Bind de zak goed dicht en laat deze een nacht liggen, de volgende dag borstel je het rooster moeiteloos schoon.

Tip 4:

Laat het vuur het werk doen. Dit hoef je pas weer te doen als je de barbecue weer gebruikt. Voordat je het vlees op de barbecue legt laat je het vuur naar boven komen en borstel je met een barbecue borstel het rooster schoon.

Tip 5:

Leg het rooster na gebruik in het gras. Laat deze een nacht liggen, de volgende dag maak je het rooster zo schoon met keukenrol.

Ikzelf leg het rooster na gebruik altijd in het gras, dan hebben we s’ avonds niets meer te doen en kunnen we het gezellige avond voortzetten.

Hebben jullie nog betere tips? Dan hoor ik dat natuurlijk graag!