Creatief bakpapier gebruiken

Bakpapier kennen we natuurlijk allemaal van de lekkerste ovengerechten. Appeltaart? Je legt er bakpapier onder. Ovenfrietjes? Die gaan het best op bakpapier. Croissantjes? Ook bakpapier. Bakpapier is in de keuken een veelgebruikt artikel om alles net wat beter te maken. Wist je dat je bakpapier voor veel meer kunt gebruiken? In dit blog ontdek je verrassende manieren om bakpapier te gebruiken, dus lees snel verder!

Schoonmaaktips met bakpapier

Bakpapier gebruiken tijdens je schoonmaakronde, het kan! Wij geven een paar verrassende opties voor schoonmaken met bakpapier:

1. Bakpapier gebruiken tegen knoeien

Met bakpapier voorkom je behoorlijk wat chaos in de keuken. Zo kun je bijvoorbeeld bakpapier gebruiken om een kliekje op te warmen. Je kent het vast: je warmt een kliekje pasta of lasagne op, maar het wordt te warm in de magnetron en jouw kliekje zit hoog tegen de wanden van de magnetron. Door een stukje bakpapier te gebruiken, voorkom je een schoonmaakbeurt van jouw magnetron. Leg het bakpapier op het bakje en verwarm alles gewoon zoals je gewend bent. Het bakpapier voorkomt viezigheid in de magnetron.

2. Bakpapier gebruiken op het aanrechtblad

Ook op het aanrechtblad kun je flink wat chaos voorkomen door wat bakpapier te gebruiken. Van bakpapier kun je heel eenvoudig een soort trechter maken, zodat je wel heel veel moeite moet doen om nog te knoeien. Met die trechter van bakpapier kun je bijvoorbeeld een afgemeten hoeveelheid rijs of couscous in een potje doen. Ook kun je kruiden die je op de markt hebt gekocht (en die dus niet altijd in een bakje zitten) op deze manier zonder knoeien in een bakje stoppen. Alles in de keuken wordt iets gemakkelijker met wat bakpapier!

Huishoudtips met bakpapier

Ook buiten het schoonmaken om is bakpapier onmisbaar. Er zijn veel slimmigheidjes om bakpapier te gebruiken in het huishouden waar je nog niet aan had gedacht:

1. Wijnfles ontkurken met bakpapier

Heb jij ook wel eens moeite met het ontkurken van de wijnfles? Door wat bakpapier te gebruiken wordt dit voortaan veel gemakkelijker. Met de eerste keer ontkurken kunnen we je helaas niet helpen. Vanaf het moment dat de kurk weer op de fles gaat (we gaan er hier even vanuit dat je geen fles wijn in een keer drinkt), is bakpapier jouw grootste vriend. Vouw een velletje bakpapier om de kurk en doe de kurk terug in de fles. De volgende keer dat de kurk van de fles moet, gaat het een stuk eenvoudiger door het stukje bakpapier. Scheelt jou weer flink wat rode wijn-vlekken 😉

2. Zelfgemaakt dekseltje van bakpapier

Je kent het vast: je hebt een potje met inhoud, maar de deksel is nergens meer te vinden. Dan is het natuurlijk altijd een optie om alles over te doen in een ander potje met deksel of om de inhoud zo snel mogelijk op te maken. Door een stukje bakpapier te gebruiken is dat helemaal niet meer nodig. Het enige wat je nodig hebt is een velletje bakpapier en een elastiekje. Vouw het bakpapier over het potje en doe er een elastiekje om, meer hoef je niet te doen!

3. Knutselen met bakpapier

Zoals je al hebt gelezen, heeft bakpapier veel meer mogelijkheden dan alleen bakken. Dit hoeft niet altijd functioneel te zijn, want knutselen met bakpapier is ontzettend leuk! Met potloden en bakpapier zijn prachtige herfstbladeren te maken, maar ook strijkkralen kun je strijken met een vel bakpapier er tussen.

Wat vond je van deze tips over bakpapier gebruiken? Hopelijk vond je ze leuk en ga je er een paar proberen. Wil je graag nog meer schoonmaaktips ontvangen? Download dan gratis een van onze schoonmaak e-books en sta versteld van de handige tips!

Ook interessant