Wastafel

Badkamerreeks: Wastafel en spiegel

Een belangrijk element in de badkamer is uiteraard de gootsteen. De wastafel in de badkamer heeft een heel andere functie dan de gootsteen in de keuken. Daar waar hij in de keuken vaak gebruikt wordt om eten af te spoelen en de afwas te doen, wordt de wastafel in de badkamer vaker gebruikt voor het schoonmaken van het gezicht of om te tandenpoetsen. Want door al het tandenpoetsen, wassen en misschien zelfs wel het uitspoelen van haren in de wastafel, kan deze behoorlijk vies worden.

Wastafel

Voordat je helemaal van start kunt gaan, is het wel zo handig dat je overal gemakkelijk bij kunt. Daarom dien je eerst alle spullen en dingetjes die je op de wastafel hebt staan, ervan af te halen. Zo kun je overal gemakkelijk bij.
Stap 1. Het is het makkelijkst om te beginnen met een doekje en allesreiniger. Hiermee kun je gemakkelijk de meeste vlekken wegkrijgen.
Stap 2. Krijg je niet alle vlekken weg? Spray dan de wastafel in met warme azijn of een andere ontkalker. Zo krijg je alle kalkresten gemakkelijk weg.

Het putje van de wastafel is vaak een enorme bron van bacteriën. Deze kun je gelukkig om een gemakkelijke manier schoonmaken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een nat doekje met azijn. Dit doekje leg je een kwartier tot een half uur op het putje om te weken. Wanneer je hem er vervolgens weer afhaalt, hoef je het putje nog enkel na te spoelen met wat water.

Spiegel

Als je dan toch bezig bent met de wastafel, dan kun je de spiegel net zo goed even meenemen. Een spiegel schoonmaken is een klusje wat je zo af hebt. Je hoeft deze enkel met een vochtig doekje af te nemen. Let er wel goed op dat je hem daarna goed droogmaakt. Anders blijven er strepen achter.
Wil je juist voorkomen dat de spiegel beslaat? Smeer hem dan even in met afwasmiddel, shampoo of scheerschuim. Dit laat je even inwerken en vervolgens wrijf je de spiegel goed droog met een handdoek.

Volgende week is het alweer tijd voor onze laatste blog over de badkamer. Dan zal ik je uitleggen hoe je het beste de tegels in de badkamer kunt aanpakken.

BlogE-bookDeBadkamer

Ook interessant