Badkamerreeks: Badkuip schoonmaken

Vorige week heb ik je alles verteld over het schoonmaken van de douche. Dan is het nu tijd geworden om alle schoonmaaktrucjes voor de badkuip te leren. Met deze tips heb jij de badkuip zo weer schoon en klaar voor gebruik. Dan kun je er weer heerlijk in liggen genieten.

Badkuip schoonmaken

Wanneer het bad nog niet zo vies is, kun je hem eenvoudig schoonmaken met wat schoonmaakazijn en heet water. Laat het sopje een kwartier inwerken. Vervolgens kun je met een natte doek met wat azijn gemakkelijk de badkuip afnemen. Spoel het vervolgens goed na met water. Tenslotte kun je met een droge doek de badkuip schoon en droog maken.

Hardnekkige vlekken

Hoe je hardnekkige vlekken moet behandelen, hangt een beetje af van het materiaal waarvan jouw badkuip is gemaakt.

Porselein: Heb jij een porseleinen badkuip? Dan werkt een beetje schuurpoeder erg goed voor het verwijderen van vlekken. Een bekend merk hiervan is bijvoorbeeld Vim. Strooi wat poeder op de plek en voeg een klein beetje water toe. Gebruik vervolgens een schuursponsje om de plek goed te schrobben. Spoel vervolgens de vlek weg met water.

Geëmailleerd staal: Is jouw badkuip gemaakt van geëmailleerd staal? Dan kun je een schoonmaakmiddel uit de winkel gebruiken voor hardnekkige vlekken. Elke badkamerreiniger of oppervlaktereiniger is goed voor deze klus.
Mocht dit niet werken, dan kun je ook shampoo op de vlek smeren. Laat het enkele minuten intrekken en spoel het sop vervolgens weg met wat water.

Acryl: Een badkuip gemaakt van acryl dient vaker schoongemaakt te worden dan ieder andere badkuip. Eens per week is vaak voldoende. Je kunt de badkuip gewoon schoonmaken met vloeibaar afwasmiddel gecombineerd met een grote hoeveelheid heet water. Let er wel goed op dat je enkel zachte sponsen gebruikt voor het schoonmaken van jouw bad. Een schuurspons of schuurmiddel veroorzaken namelijk krassen in jouw badkuip.

Extra tips

  •  Als een kraan blijft druppelen in de badkuip, ontstaan er gele vlekken. Deze kun je wegpoetsen met citroensap.
  • Olieresten die achterblijven in de badkuip zijn gemakkelijk weg te halen door deze in te smeren met tandpasta. Vervolgens dien je dit nog wel goed na te spoelen.
  • Iedere badkuip kan schoongemaakt worden door deze te behandelen met een vochtig doekje. Gebruik in plaats van water een beetje karnemelk.

BlogE-bookDeBadkamer

Related Post

Geef een reactie