schoonmaken ammonia

Schoonmaken met ammonia

Social Media

Wat kun je allemaal met dit oudste schoonmaakmiddel ter wereld?

 

Ondanks dat ammonia giftig is, is het wel een razend handig schoonmaakmiddel. Zelf gebruik ik het regelmatig om de ramen mee schoon te maken, maar je kunt er nog veel meer mee heb ik ontdekt!

Zoals ik in een eerder blog heb verteld, is ammonia ideaal voor het schoonmaken van de oven. Ook vette pannen en ovenschalen kun je ermee schoonmaken, door het in een vuilniszak met ammonia doen en dit een nacht te laten staan. De damp lost het vuil dan op en de volgende dag is het heel eenvoudig te verwijderen. Verder is ammonia een goede ontvetter als je bijvoorbeeld een oppervlak wilt schilderen. Het is ook een handig middel om vieze vlekken of lijmresten uit je tapijt te krijgen. Tot slot gaan dingen als zilveren munten en de gootsteen weer stralen door ammonia.

Maar let wel op! Zorg altijd voor een goede ventilatie als je ammonia gebruikt en doe de dop van de fles er gelijk weer op. Als je een emmer water vult en hier ammonia bij doet, doe dan éérst het water in de emmer en dan pas de ammonia, in verband met de giftige dampen. Je hoeft ook nooit veel ammonia te gebruiken; één of een paar druppels is al genoeg.

Gebruik jij ammonia vaak? Waarvoor? Gebruik je het nog voor andere dingen dan ik genoemd heb? Ik ben benieuwd!

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code