airfryer reinigen

Airfryer schoonmaken in een handomdraai

Airfryers behoren steeds meer tot onze standaard keukenapparatuur. Ze moeten echter ook schoongemaakt worden. Een airfryer schoonmaken is helemaal niet ingewikkeld en kan zelfs een stuk eenvoudiger zijn dan het schoonmaken van een frituurpan!

Airfryer reinigen in slechts een paar stappen

Een airfryer schoonmaken is een klusje dat af en toe moet gebeuren. Jij wilt natuurlijk het liefst frietjes uit een schone airfryer. Voor elk onderdeel van jouw airfryer geven wij dé schoonmaaktip:

 • Sommige onderdelen van een airfryer kunnen in de vaatwasser, zoals het mandje. Als het mandje heel vet is, kan het lastig zijn om hem in een keer helemaal schoon te krijgen. Je kunt dan het beste het mandje eerst weken in een sopje van warm water en afwasmiddel. Om het mandje van de airfryer een frisse geur te geven, kun je hem na het afwassen insmeren met citroensap. Je hoeft niet bang te zijn voor een citroengeur aan jouw frietjes!
 • De opvangbak van de airfryer kun je schoonmaken in de vaatwasser, maar dit lukt alleen als er niet teveel vuil in de opvangbak zit. Is dit wel het geval, reinig de opvangbak van de airfryer dan met citroensap. Dit is namelijk een prima ontvetter. Uiteindelijk is voorkomen beter dan genezen, dus kun je tijdens het bakken wat bakpoeder of aluminiumfolie onderin de opvangbak leggen.
 • Het verwarmingselement van de airfryer schoonmaken is iets lastiger dan de mand of de opvangbak van de airfryer reinigen. Dit element mag namelijk niet verwijderd worden. Om het verwarmingselement goed schoon te krijgen, heb je aluminiumfolie, een citroen en een laagje water nodig. Leg het vel aluminiumfolie in de airfryer, giet er een dun laagje water op en leg wat schijfjes citroen of limoen in het water. Vervolgens zet je de airfryer tien minuten aan op 180 graden. Het vet op het verwarmingselement lost op door de citroen of limoen.
 • Het schoonmaken van de buitenkant van de airfryer doe je eenvoudig met een vochtige doek. Het grote voordeel van een airfryer is dat er niet zoveel vet aan de buitenkant gaat zitten als bij een frituurpan.

Schoonmaken van airfryer of frituurpan

Een airfryer schoonmaken verschilt niet heel veel van het schoonmaken van een frituurpan. Het mandje van de frituurpan kun je op exact dezelfde manier schoonmaken zelfs. Bij een frituurpan moet je echter zo nu en dan het frituurvet vervangen. Vloeibaar frituurvet giet je zo weer terug in de fles en vervolgens lever je het in bij een daarvoor bestemd inleverpunt of bij een gele container. Frituurvet kun je niet door het toilet spoelen of weggooien, dit is schadelijk voor het milieu.

De airfryer schoonmaken is dus zo gepiept! Een leuk klusje gaat het echter nooit worden. Voor dit soort klusjes en alle andere huishoudelijke taken ben je net zo goed af met een schoonmaakster. Die zorgt voor een superschoon huis terwijl jij eindelijk eens toekomt aan dat nieuwe boek. Schrijf je vandaag nog in en wordt vaak al binnen drie dagen gematcht aan een schoonmaakster die aan uw wensen en eisen voldoet!

Ook interessant

2 gedachtes over “Airfryer schoonmaken in een handomdraai

  1. Beste Jan,
   Wat fijn om te horen! We zijn erg benieuwd naar het resultaat.

   Team Hulp in Huis

Comments are closed.