huishoudtips

Dit zijn 7 schoonmaaktips om te onthouden

Is schoonmaken niet jouw hobby? Baal je iedere dag weer als je een onhandig klusje moet doen? Wil je dolgraag minder tijd besteden aan het huishouden? Dan is dit blog echt iets voor jou. Wij geven namelijk 7 schoonmaaktips om te onthouden, zodat jouw huishouden sneller en eenvoudiger wordt. Lees snel verder en ga vandaag nog aan de slag!

1. Douchekop ontkalken

Wij houden van livehacks en deze manier van de douchekop ontkalken is er absoluut eentje! Vul een plastic zakje met azijn en knoop het zakje zorgvuldig om de douchekop. Laat dit een nachtje zitten en de volgende ochtend is jouw douchekop kalkvrij. Even de douchekop spoelen en met een droge doek afnemen en dit klusje is geklaard!

2. Altijd toiletverfrisser

Toiletverfrisser gaat nog wel eens op of wordt niet gebruikt. Op die manier ruikt jouw toilet nooit echt lekker, maar daar hebben wij een oplossing voor gevonden. Smeer op de binnenkant van de wc-rol (dus op de kant van het karton waar geen wc-papier zit) een beetje geurolie. Met deze schoonmaaktip ruikt het toilet altijd lekker.

3. Beslagen spiegel voorkomen

Een beslagen spiegel is heel vervelend en zorgt dat jij jouw ochtendroutine niet in een keer kunt afmaken. Je hebt immers de keuze tussen wachten tot de spiegel weer helder is of een doek pakken om hem schoon te boenen. Het kost dus sowieso tijd en de spiegel wordt er niet schoner op door te boenen met een doek. Door de spiegel een keer in te smeren met een dun laagje shampoo ben je echter van het probleem af. De spiegel beslaat namelijk niet meer!

4. Snel kleding drogen

Heb je geen tijd om te wachten op droge kleding? Met deze huishoudtip is kleding binnen mum van tijd droog. Doe een zachte handdoek bij jouw kleding in de droger, zet de droger aan en haal na een kwartiertje de handdoek uit de droger. Je zult zien dat deze veel vocht heeft opgenomen, waardoor jouw kleding veel sneller droog is.

5. Aangekoekte pan schoonmaken

Een aangekoekte pan schoonmaken kost tijd, veel tijd. Of toch niet? Je kunt natuurlijk altijd als een malle gaan schrobben om de pan schoon te krijgen, maar met minder moeite kun je hetzelfde resultaat behalen. Vul de pan met azijn, water en baking soda. Laat dit een nachtje staan. De volgende ochtend is jouw pan weer schoon! Nu kun je hem zelf afwassen zoals je gewend bent en gebruiken zonder je druk te maken om aangekoekte etensresten.

6. Speelgoed schoonmaken

We vergeten het vaak: het speelgoed van de kinderen schoonmaken. Gelukkig hoeft dat niet veel tijd te kosten, want het meeste kan in de vaatwasser! Door een zuinig programma te kiezen, voorkom je dat het speelgoed vervormt of beschadigd raakt. Het was nog nooit zo eenvoudig om speelgoed schoon te maken.

7. Snel matras schoonmaken

Een matras schoonmaken kan flink wat tijd kosten, zeker als je een kingsize matras hebt. Wij hebben een verrassende tip voor je om jezelf heel wat moeite te besparen. Doe een beetje wodka in een plantenspuit en spray jouw matras in met wodka. Laat dit drogen stofzuig vervolgens de matras. Klaar!

Heb jij al een paar van deze handige schoonmaaktips geprobeerd? Wij zijn er fan van! Ben jij na het lezen van dit blog ook fan en wil je graag nog meer schoonmaaktips? Download dan ons e-book met 101 schoonmaaktips. Hierin vind je de zeven tips uit dit blog en nog 94 nieuwe tips, je zult versteld staan!

Ook interessant

Één gedachte over “Dit zijn 7 schoonmaaktips om te onthouden

Comments are closed.