wasverzachter

6x schoonmaken met wasverzachter

Social Media

Veel mensen maken bij het wassen van kleding gebruik van wasverzachter. Maar wist je dat je wasverzachter als schoonmaakmiddel kan gebruiken? Het werkt minstens zo effectief en vaak zelfs nog beter dan het oorspronkelijke schoonmaakmiddel! Wil jij weten op welke manieren jij wasverzachter als schoonmaakmiddel kan gebruiken? Wij hebben 6 tips voor jou op een rijtje gezet!

1. Streeploos ramen wassen

Streeploos ramen wassen kan heel gemakkelijk met een beetje hulp van wasverzachter. Doe een klein scheutje in het warme water voor een optimaal resultaat. Een extra pluspunt van deze manier van schoonmaken, is dat er geen pluisjes in het schoonmaakdoekje gaan zitten. Deze vind je dus ook niet terug op het raam! Wasverzachter lost deze deeltjes namelijk op.

2. Vloeren dweilen

Naast het streeploos ramen wassen, kun je wasverzachter ook heel goed gebruiken om de vloer mee te dweilen. Doe een scheutje in een emmer water en dweil vervolgens op de normale manier de vloer. Je zult zien dat het resultaat stralend schoon is. Deze truc werkt op alle typen vloeren, je hoeft dus niet specifiek een laminaat vloer te hebben.

3. Meubilair afnemen

Heb jij ook regelmatig vette vlekken op tafel of stoelen, of wordt er regelmatig met eten geknoeid bij jou in huis? Doe dan een beetje wasverzachter als schoonmaakmiddel in een spuitfles met water. Spuit ietswat water over de vlek. Vervolgens kun je deze droogwrijven met een doek. Je zult zien dat alle vlekken zijn verdwenen.

4. Badkamertegels schoonmaken

Ook badkamertegels kun je heel goed schoonmaken met behulp van wasverzachter. Maak een sopje van warm water en wat wasverzachter. Schrob hier jouw badkamertegels goed mee in. Spoel het vervolgens af met wat warm of lauw water. Je zult zien dat jouw badkamertegels weer stralend schoon zijn. En het leukste? Wasverzachter helpt ook tegen kalkaanslag!

5. Roestvrij staal

Op roestvrij staal zie je vaak alle vlekken. Je hoeft het voorwerp maar iets aan te raken en er zit direct een vetvlek op. Behandel daarom roestvrij stalen apparaten en meubilair met wat verdund wasverzachter. Je zult merken dat alles weer schoon wordt.

6. Statische haren

Het klinkt misschien gek, maar wasverzachter is erg goed voor jouw haar! Niet alleen maakt het jouw haar glanzender en gemakkelijker om te kammen, ook voorkomt wasverzachter in jouw haar dat het statisch wordt.

Let op: zorg ervoor dat wasverzachter niet in de ogen komt! Ook kunnen sommige mensen allergisch zijn, dus probeer het altijd eerst uit op een stukje huid.
Zoals je zojuist gelezen hebt werkt wasverzachter als schoonmaakmiddel erg goed! Misschien heb jij zelfs wel andere trucjes waarvoor jij wasverzachter gebruikt en hebben wij die niet benoemd. Wacht dan vooral niet om deze met ons te delen!

Gerelateerde Artikelen

4 gedachtes over “6x schoonmaken met wasverzachter

  1. Ramen wassen met het gebruik van wasverzachter? Hebben wij nog niet eerder van gehoord, maar gaan wij zeker een keer proberen haha. Wellicht dat wij dit kunnen implementeren in werkprocessen bij onze klanten ;). Leuk!

  2. Wasverzachter werkt fantastisch om stank te verdrijven na bijvoorbeeld een avondje steengrillen stinkt het meestal als de hel.
    Even een pannetje water met een scheutje van je favoriete geur wasverzachter op het vuur zetten en zachtjes laten koken uiteraard zonder deksel en de afzuigkap uit zodat de geur lekker in de kamer kan komen.
    Of water koken met een waterkoker overgieten in een pannetje of iets dergelijks en daar dan een scheutje wasverzachter aan toevoegen dat werkt hetzelfde alleen op vuur natuurlijk wel beter doordat er meer stoom in het vertrek komt wellicht de wasverzachter iets wat verhogen.

Geef een reactie

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code