ovenrooster schoonmaken

3x Zo kun jij makkelijk en snel het ovenrooster schoonmaken

Social Media

Nu het kouder wordt, verruilen we onze salades maar wat graat voor een heerlijke ovenschotel. Van heerlijke geroosterde groente tot smakelijke schotels. Na zo’n heerlijke verwarmende maaltijd wacht er helaas een minder leuke klus, namelijk het rooster van de oven schoonmaken. Gelukkig hebben wij drie gouden tips voor je, waardoor je in no-time jouw ovenrooster kunt reinigen.

Ovenrooster schoonmaken met baking soda

Baking soda is niet alleen onmisbaar bij het bakken van zoetigheden, maar ook bij de schoonmaak. Het rooster van de oven schoonmaken met baking soda gaat als volgt: meng de soda met wat water, zodat je een papje krijgt. Doe dit op een schone poetsdoek en wrijf het ovenrooster ermee in. Laat een nachtje inwerken en wrijf de soda er de volgende ochtend af met een vochtige doek. Op deze manier kun je het ovenrooster goed reinigen zonder hard te hoeven schrobben.

Ovenrooster schoonmaken met waspoeder

Je kunt het rooster van de oven ook schoonmaken met waspoeder. Neem een bak waar het ovenrooster volledig in past en vul het met heet water. Voeg een scheutje waspoeder toe en roer het geheel even door. Leg het rooster erin en laat een nachtje staan. De volgende ochtend is het rooster weer zo goed als nieuw. Zo wordt het ovenrooster reinigen wel heel makkelijk.

Ovenrooster schoonmaken met ammoniak

Ammoniak is een heel goed middel om vuil te verwijderen, zelfs als je een heel vies ovenrooster gaat schoonmaken. Zo krijg je alles weer blinkend schoon: doe het rooster in een vuilniszak en voeg hier een kopje ammoniak aan toe. Sluit de zak heel goed af en laat een nachtje staan. Door de dampen die vrijkomen, kun je het vuil makkelijk verwijderen met een afwasborstel. Spoel vervolgens even goed na met water.

Let op! Leg de vuilniszak met het rooster bij voorkeur buiten of in de schuur. De dampen van ammoniak zijn goed voor het verwijderen van vuil, maar minder voor je gezondheid.

Ga jij deze tips voor het ovenrooster schoonmaken proberen? Of weet jij nog een andere goede manier? Laat het ons weten in een reactie.

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code